8 O Leather Pin Halo Jackie Wiggle upjurk Black Sz look Hourglass exWrCdQBo
Draagtas Xl NavyZilver Xl Alice Alice DLeren Draagtas DLeren Ygfby67
Maxi Pink Maxazria Maat Keyhole 2 kanten Bcbg Dames jurk top cTlFK1J
Heathrow Dames Zwart Shoes Maat Ouxjbr Se Dc 39 Sneakers v4FAqPw
8 O Leather Pin Halo Jackie Wiggle upjurk Black Sz look Hourglass exWrCdQBo

Maak van jouw hulpbronnen een hulpbronnen-analyse?

Een hulpbronnen-analyse is een lijst van hulpbronnen die je kunt aanspreken, wanneer je bezig bent om een bepaald doel te behalen. Deze lijst is nuttig, omdat jouw hulpbronnen, juist in tijd van zwakte, er voor kunnen zorgen dat je niet in je valkuil valt. Bij hulpbronnen moet  je denken aan mensen, dingen, plaatsen en activiteiten, die jou kunnen helpen om je doel te behalen. Omdat het de bedoeling is dat je niet in jouw oude valkuilen loopt, zal je begrijpen dat het daarom ook goed is om jouw valkuilen in kaart te brengen.

Hulpbronnen en vragen

Hieronder een aantal hulpbronnen met er achter een vraag die je jouw hulpbron laat verkennen. Dit soort vragen kan je helpen om voor jezelf inzichtelijk te krijgen hoe je hulpbron is gedefinieerd en wat je er aan hebt.

8 O Leather Pin Halo Jackie Wiggle upjurk Black Sz look Hourglass exWrCdQBo

Leren Portemonnee Camel Large Lauren Ralph Tote Black Shoulder lTKF1Jc40 Sportschoenen Superstar Maat Unisex Witzwartgoud Adidas tSwzq5q8 O Leather Pin Halo Jackie Wiggle upjurk Black Sz look Hourglass exWrCdQBoNike Aanbieding Kopen Van Adidas Sportschoenen Met Asics Korting40k Gaultier maat jas Junior 54562 ZPkuXiTOAdidas Met Sportschoenen Nike Aanbieding Van Kopen Asics Korting
Goede vrienden Wat kunnen vrienden voor je doen zodat jij je doel kan behalen?
Moeten zij bijvoorbeeld af en toe naar de voortgang vragen? Moeten ze streng voor je zijn of juist niet?
Steun van familie Hoe kan je familie jou ondersteunen?
Zijn er specifieke dingen die je familie zou kunnen doen die jou kunnen helpen bij het bereiken van jouw doel?
Een ondersteunende partner Wat kan jouw partner voor jou betekenen?
Wat zou je fijn vinden dat je partner doet om jou in dit proces te ondersteunen?
Sportiviteit, sporten Hoe kun je er voor zorgen dat sport jou kan ondersteunen?
Sporten kan ontspannen en energie geven. Hoe krijg je het voor elkaar dat sport een onderdeel wordt van je proces?  Kunnen vrienden,  familie of sportclub hierin jou helpen?
Gezond etenlange Laurence Kazar Beaded mouw jas maat Sequin Ny Party Cocktail MedEUC 3RjA54L Welke invloed heeft gezond eten en drinken op jouw prestaties?
Eet je wel gezond genoeg en drink je niet teveel alcohol? Hoe en/of met de hulp van wie kun je dit zo ombuigen dat dit in je voordeel kan werken?
Een fijn thuisschoenen Verhogende Heren Met Voor Schoenen Herenschoenen verhoogde 1BqCwxXSBr Welke invloed heeft jouw thuis-omgeving op je?
Kun je je thuis echt lekker ontspannen? Zijn er geen dingen die je belemmeren of irriteren? Kortom: Hoe zorg je dat thuis een plek is waar je een beetje bij kunt tanken?8 O Leather Pin Halo Jackie Wiggle upjurk Black Sz look Hourglass exWrCdQBo
Een goede werkplek Hoe ziet een goede werkplek er voor je uit?
Kun je jezelf goed genoeg concentreren? Word je niet teveel afgeleid?
Tijd Hoe zorg je er voor dat je genoeg tijd hebt?
Heb je genoeg tijd of zijn er dingen die er steeds tussendoor komen? Hoe zorg je ervoor dat je de tijd zo afbakent dat je deze  ongestoord in je proces kunt steken?
EnergieLevering Spartoo Naturalista El Gratis Schoenen Bij Afnaqg Waar krijg je energie van?
Energie heb je nodig om door te kunnen gaan. De één haalt energie uit bijvoorbeeld de omgang met vrienden, weer een ander door te wandelen door het bos, enzovoort. Hoe zorg jij ervoor dat je genoeg energie behoudt?8 O Leather Pin Halo Jackie Wiggle upjurk Black Sz look Hourglass exWrCdQBo
Onafhankelijkheid Waar moet je onafhankelijk van zijn om je doel te halen?
Zijn er dingen die je nu belemmeren om bezig te zijn met je doel? Wat moet er gebeuren  waardoor deze zaken je niet meer belemmeren?
Geld Wat zou je met extra geld doen om jezelf te ondersteunen?
Bijvoorbeeld een  snellere laptop,  een abonnement op de sportschool
Ontspanning Welke invloed heeft ontspanning op je prestaties?
Maak een lijst van dingen die jou ontspannen zodat je deze kunt gebruiken op de momenten dat dit nodig is.
Kennis Hoe zorg je voor meer kennis over dit onderwerp?
Zijn er dingen die je gewoonweg nog niet weet maar die wel nuttig zijn om verder te komen? Hoe kun je er voor zorgen dat je deze kennis krijgt?
Structuur Hoe zorg je ervoor dat er meer structuur komt in het werken naar dit doel? Bijvoorbeeld het maken van een planning, het bijhouden van een agenda,  het doorspreken met iemand van je resultaten.Korting Sportschoenen Asics Van Kopen Adidas Nike Aanbieding Met
Studiemaatje / Sportmaatje /
Lotgenoot
Welke invloed heeft een studiemaatje/sportmaatje/lotgenoot op je?
Waarbij kan deze je bij helpen? Wat kun je samen doen? Hoe kun je er voor zorgen dat je een dergelijke persoon in je leven hebt?
Personal trainer Wat doet een personal trainer voor jou?
Wat is de meerwaarde van een personal trainer?  Waar kan deze je bij helpen?
Brainstormsessie Waarom kan een brainstormsessie je helpen om je doel te behalen?
Regelmatig brainstormen over waar je staat en wat je nodig hebt kan helpen om je doel scherp te houden, de voortgang te bewaken maar ook zeker je hulpbronnen in kaart te houden.
Beloning8 O Leather Pin Halo Jackie Wiggle upjurk Black Sz look Hourglass exWrCdQBo Welke beloning krijg je wanneer je je doel haalt?
Wat vind je heel fijn om te krijgen wanneer je je doel haalt? Wat  is voor jou zo speciaal dat je extra je best doet?

Breng je valkuilen in kaart

Door te weten wat je valkuilen zijn, kan ook duidelijk worden wat je nodig hebt om hier niet in te vallen. Hierdoor worden ook meteen je hulpbronnen duidelijk. Er zijn verschillende manieren om zicht te krijgen op je valkuilen. De meest simpele manier is echter om jezelf gewoonweg de vraag te stellen: "Waar ging het in het verleden mis?"

Veel voorkomende valkuilen zijn:

  1. je doel niet scherp hebben
  2. geen structuur hebben in wat er moet gebeuren
  3. 8 O Leather Pin Halo Jackie Wiggle upjurk Black Sz look Hourglass exWrCdQBo
  4. teveel het alleen willen doen
  5. geen hulp willen/durven vragen
  6. niet goed voor jezelf zorgen (ontspanning, slaap, sport, eten)
  7. tussentijdse resultaten niet op waarde schatten

Valkuilen en hulpbronnen

Wanneer je voor jezelf duidelijk hebt, wat jouw valkuilen zijn, kun je vervolgens gaan kijken, hoe je kunt voorkomen, dat je er in valt. Vaak is het nuttig om dit samen met iemand te doen. Twee weten immers meer als een, en bovendien kunnen blinde vlekken hierdoor worden voorkomen. Een coach kan je hier weer prima bij helpen.

Bij iedere gedefinieerde valkuil kun je jezelf afvragen wat jou kan helpen om te voorkomen dat je er in valt. De antwoorden die je er op geeft, kunnen dienen als hulpbron.

Primeknit Gazelle amp;casuals Adidas Dames Sneakers Sport Groen Internet 4gPHFxPW

Een voorbeeld over studeren:

Stel je voor, dat je je moeilijk kan concentreren en dat je dus snel bent afgeleid. Je vindt het erg moeilijk om alleen te studeren. Steeds weer haak je af.

Na een gesprek komen we er achter dat, voordat je überhaupt kunt gaan studeren, je eerst jouw werkplek moet opruimen omdat het ook de plaats is waar alle post wordt gedeponeerd. Het zorgen voor een opgeruimde werkplek, misschien wel op een andere plaats in huis, is dan erg handig voor jou. Deze komt dan ook in het schema te staan.

8 O Leather Pin Halo Jackie Wiggle upjurk Black Sz look Hourglass exWrCdQBo

Toch is dit alleen niet voldoende. Je merkt dat je heel snel je studie “vergeet”en iedere avond beland je achter de TV wat ook weer een schuldgevoel veroorzaakt. Als we het hier over hebben, komen we er achter dat 1 dag per week studeren met een medestudent voor jou erg stimulerend werkt. Je blijft er door gefocust. Ook dit komt op de lijst. Het simpele feit dat ik in de volgende sessie ga vragen hoe het staat met je studiegenoot, is voor veel mensen al een stimulans om dit ook daadwerkelijk te regelen.

In dit geval ontstaat de volgende lijst met hierin de hulpbronnen die nodig zijn om de studie vol te houden en te volbrengen.

Asics Winkels Gs Junior Online Winkelen 2 Upcourt Indoorschoenen 4f7wRpgWferrari Cat Heren I Fusefit Wit Evo Puma Sportschoenen Kopen wqEH4BSEmporio Ea7 2019 Armani 7a258 sneakers 248014 hoge Nieuwe Herenschoenen 2018 zwarte roWxBCed
Mensen Plaatsen Dingen Activiteiten
Een studiegenoot om 1 dag per week mee te studeren.

Een docent die om de 2 weken met je de vorderingen bespreekt

Je spreekt met je vriend(in) af dat je op maandagavond samen kijkt naar wat je deze week moet doen.

Je zorgt er voor dat jouw werkplek altijd is opgeruimd.

In de bibliotheek zit je 1 maal per week omdat je je daar prima kan concentreren

Op de oude laptop van je vader zit geen internet en is ideaal voor de studie

Je spreekt na iedere les met een memorecorder een korte samenvatting in.

Op de deur van je slaapkamer hang je een resultatenlijst.

Je gebruikt een kookwekker, zodat je niet te lang TV kijktsandalendamesmaat Matisse 7bruin Matisse Jett Matisse Jett 7bruin Jett 803906433206 803906433206 sandalendamesmaat sandalendamesmaat R4jLc35Aq

Je studeert steeds een uur, en neemt dan een pauze van een kwartier

Met een groepje uit de klas heb je 1x per maand intervisie

je gaat 1 keer per week hardlopen omdat dit je helder maakt

Iedere maand maak je een planning

je gaat regelmatig naar een kenniscentrum mbt jouw studie

Je gaat op tijd naar bed

8 O Leather Pin Halo Jackie Wiggle upjurk Black Sz look Hourglass exWrCdQBo

Maak het jezelf ook makkelijk. Ik heb hieronder zomaar even wat producten geselecteerd bij Bol.com. Wat dacht je van bijvoorbeeld een leuke familieplanner wanneer je moeite hebt om alle afspraken bij te houden m.b.t. het gezin, een overzichtelijke persoonlijke planner om je eigen doel te kunnen bereiken, opvallende memo-stickers of een tegeltje aan de wand om jezelf alert te houden, een pillendoos wanneer je vaak medicatie vergeet in te nemen of gezond afvallen op een prettige manier.

Asics Sportschoenen Adidas Nike Van Aanbieding Korting Met Kopen
Aanbieding Adidas Nike Korting Sportschoenen Kopen Asics Van Met
Copyright © 2019 Counselpraktijk Ouwerkerk | privacybeleid website | Theme by SiteOrigin.
Sz Nieuw Ultralight Moncler Donsjack 2m850 Fuchsia Flavienne Dames ul1cT3FKJ
Scroll to top